Najtalentiraniji mladi nogometaš na svijetu 18-godišnji francuski napadač Monaca Kylian Mbappe karijeru će nastaviti u Real Madridu, koji će za njega platiti najveću odštetu u povijesti nogometa, odnosno 180 milijuna eura, objavila je u utorak španjolska Marca.

Real će odmah isplatiti Monacu 160 milijuna eura odštete, te još 20 milijuna na ime bonusa, a Mbappe će sa španjolskim velikanom potpisati šestogodišnji ugovor po kojem će zarađivati sedam milijuna eura po sezoni, javlja Hina.

Dosad je najskuplji transfer u povijesti bio prošlogodišnji prelazak francuskog veznjaka Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 105 milijuna eura.

Monaco je pokušao sve da zadrži Mbappea, koji je protekle sezone zadivio svijet briljantnim partijama u Ligi prvaka i francuskom prvenstvu. Odbili su ga prodati PSG-u, a Mbappe nije želio otići u Manchester City.

Na kraju je, prema pisanju Marce, presudio razgovor sa trenerom Reala Zinédineom Zidaneom, koji je za vrijeme igračke karijere bio idol mladom nogometašu Monaca.