29. ožujka:

- 1561. Rođen Santorio Santorio, liječnik i izumitelj termometra. Uveo je u medicinsku praksu redovitu uporabu vage, a izumio je i poseban vlagomjer, pulsilogij (spravu za mjerenje frekvencije bila).

- 1886. Proizvedena prva Coca-Cola, koju je izumio John Pemberton, farmaceut iz američke savezne države Georgije. Zanimljivo je da je Coca-Cola izvorno sadržavala kokain - on nije bio zakonski zabranjen za razliku od alkohola. Tek krajem 19. stoljeća došlo je do zabrane kokaina, pa je recept Coca-Cole izmijenjen i približen današnjem.

- 1901. Rođen Andrija Maurović, hrvatski slikar, ilustrator i crtač stripova, često zvan ocem hrvatskog stripa.

- 1906. Umrla Slava Raškaj, hrvatska slikarica, čiji akvareli predstavljaju najviši domet hrvatskog akvarelnog slikarstva krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

- 1911. Poluautomatski pištolj M1911, kojeg je dizajnirao John Browning, postao je dio standardne opreme vojske Sjedinjenih Američkih Država.

- 1951. Bračni par Julius i Ethel Rosenberg osuđen za špijunažu protiv SAD-a. Njihov slučaj postao je jednom od najpoznatijih špijunskih afera u svjetskoj povijesti. Cilj im je navodno bio ukrasti američku tajnu proizvodnje nuklearnog oružja i predati je SSSR-u. Smaknuti su 19. lipnja 1953. godine na električnim stolicama.

- 1971. Brutalni ubojica Charles Manson osuđen na smrtnu kaznu, koja mu je kasnije preinačena u doživotni zatvor. Tijekom nekoliko posljednjih desetljeća postao je predmetom ili inspiracijom za brojne knjige, filmove i djela fikcije, te je tako stvorio reputaciju jednog od najpoznatijih i najzloglasnijih ubojica 20. stoljeća.

- 1982. Umro Carl Orff, njemački skladatelj, najpoznatiji po popularnoj scenskoj kantati Carmina Burana i jedan od značajnijih skladatelja 20. stoljeća.

- 2003. Svjetska zdravstvena organizacija priopćila da je Carlo Urbani, liječnik koji je prvi identificirao ozbiljni akutni respiratorni sindrom SARS, umro od te bolesti.

- 2004. Irska zabranila pušenje na svim radnim mjestima, barovima i restoranima.

- 2006. Umro Zoran Bečić, doajen bh. glumišta. Bio je član Narodnog pozorišta Sarajevo, Beogradskog dramskog pozorišta i Kamernog teatra 55 u Sarajevu, te i dubrovačkog kazališta Marin Držić. Igrao je na svim bh. profesionalnim scenama, gostovao u ansamblima Narodnog pozorišta Tuzla, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i drugim.

- 2010. Najmanje 37 ljudi ubijeno, a 62 ozlijeđeno u Moskvi u dvije odvojene eksplozije u podzemnoj željeznici oko osam sati ujutro po lokalnom vremenu. Moskovski gradonačelnik je izjavio kako su za oba napada krive žene samoubojice.