Na Bezgrešno začeće 8. prosinca 1955. godine fra Marijan Brkić blagoslovio je sliku "Anđeli odnose Ramsku Gospu" koju je po fotografiji izradio akademski slikar Gabrijel Jurkić u Sarajevu. De Rohdenova slika nastala 1892., izgorjela je zajedno s crkvom 1942. godine, a narod se još sjećao te slike.

Nova je slika bila mnogo manja od originala, ali narod ju je prihvatio kao dragu svetinju i uspomenu na ono čega je nestalo. Gabrijel je staroj slici ipak nešto dodao, jedno bosansko selo na brežuljku i narod koji gleda kako anđeli odnose Gospinu sliku. Za njega je bosanski krajolik s tipičnim kućama bio gotovo neizostavan dio pozadine. On je ovu sliku radio s ljubavlju i pobožnošću smatrajući to svojim prinosom bosanskoj i franjevačkoj baštini.

Nakon mise slika je prenesena u procesiji u baraku te postavljena iznad oltara. Kad je srušena baraka, slika je prenesena u samostansku kapelicu, gdje je ostala dok crkva nije bila pokrivena. Tada je postavljena iznad glavnog oltara, na mjestu gdje je nekad stajala originalna slika.

Danas se nalazi u niši Gospina oltara u krajnjoj lađi.