U nedjelju, 18. srpnja župa Sv. Juraja u Vitezu imat će događaj kakav njezina povijest ne pamti – trostruku proslavu mlade mise.

Mladu misu u nedjelju slavit će fra Fabio Badrov, fra Zdenko Frljić i fra Zoran Topalović. Svi su župljani pozvani nazočiti mladoj misi, te će biti organizirana zakuska za okupljene, kao i mladomisnički ručak za uzvanice.

”Ovo je najveći događaj za župu Vitez koja je nastala 1861. godine. Nikada se do sada nije dogodilo da imamo tri mlade mise u župi. Ovo je plod i molitava i žrtava, najprije njihovih roditelja, a onda i cijele župne zajednice. Znamo i koliko je krvi proliveno ovdje u Vitezu pa je ovo ohrabrenje i svima nama. Kao i svaka mlada misa to je nešto predivno. Molimo već tjedan dana krunicu za ove mlade momke. Vidimo kako buja zvanje kod nas. To je znak da se ljudi mole, i vjeruju. Kad smo najavili tri mlade mise, svijet je bio oduševljen. Ujedinili su se i odazvali se i duhovno i materijalno. Naše je da molimo da Bog pozove još radnika u svoj vinograd”, kazao je za Radio Mir Međugorje fra Velimir, a ova trojica pozvanih iz istog su sela.

”Svi su iz Jardola pored Viteza. Iz njihove generacije ove godine osam je mladomisnika. Dvojica idu na župu, a osmorica nastavljaju studij. Završili su sjemenište u Visokom, teologiju u Sarajevu. Već je sve prije tjedan dana bilo spremno i mi smo spremni, sada samo još čekamo nedjelju, a propovjednik na mladoj misi bit će fra Stipo Kljaić profesor u Sarajevu”, kazao je fra Velimir Bavrka, koji u razgovorima ne propušta spomenuti Međugorju, Gospu… Tako je bilo i ovaj put.

”Međugorje je tu sigurno važna karika. Možda i najvažnija karika. Da nije bilo Gospe u Međugorju, gdje bi mi bili? Bog se smilovao, i kako reče fra Tomislav Pervan progovorio hrvatskim jezikom, i hvala Mu na tome. Ja sam međugorsko zvanje, a i moji mladomisnici često idu u Međugorje. Sve je to Gospin plan i hvala Njoj. Ona želi da bude što više svjetionika na zemlji, kazao je fra Velimir Bavrka, pozivajući sve na ovo slavlje u Vitez gdje se očekuje više tisuća ljudi.