''Gavran bošnjačke političke scene, Bakir Izetbegović, slavodobitno najavljuje sankcije Republici Srpskoj, čime indirektno priznaje da Republika Srpska nije dio Bosne i Hercegovine, jer tko bi se iole normalan radovao da bilo tko posegne za kažnjavanjem dijela njegove zemlje'', zaključio je član državnog predsjedništva Milorad Dodik.

Komentirajući Izetbegovićeve navode iznesene za Hayat kako će doći do ekonomskih sankcija entitetu, Dodik je rekao da lider SDA nema političke odgovore na politička pitanja, kako bi svoje političke neistomišljenike disciplinirao tuđom silom i da to, kako tako, prikaže kao svoju političku pobjedu.

''On i dalje živi na stereotipima iz devedesetih, ne shvaćajući da su se svijet i odnosi u njemu promijenili'', dodao je Dodik.

On kaže da je Izetbegović zaboravio da kažnjavanje ljudi u Republici Srpskoj gazi treće desetljeće ali da to nije pomoglo njegovom ''ostvarenju sna o islamskoj državi'', koju zove funkcionalna BiH, piše N1.

''Zato bih mu poručio da promijeni pristup, da odustane od islamske države, prihvati da su Srbi i Hrvati jednako vlasnici zemlje koju on svojata i da više ne prijeti tuđom silom. U narodu postoji izreka za to što on radi, ali strpit ću se i usmeno mu je prenijeti kada ga sretnem'', rekao je Dodik.