Ministar unutarnjih poslova FBiH Ramo Isak komentirao je za N1 prozivke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ističući kako njegovoj obitelji nije potrebno nikakvo oslobađanje.

Podsjećamo, Dodik je tijekom konferencije za medije u Banja Luci komentirao izjave Rame Isaka na propalestinskom skupu u Zenici. Tom prilikom je Isak okupljenima kazao: ''Zajedno ćemo mi, ako Bog da, osloboditi našu Gazu ali na način da ubijedimo sve one koji šute da dignu svoj glas i da one koji imaju snagu da urade ono što trebaju uraditi.''

''Koji ministar? To je smlata koja jakim izjavama želi pokriti djelovanje. Neka proba osloboditi. Neka oslobodi mamu. To je težak trenutak koji postoji u sukobu između Izraela i Palestine, prije svega Hamasa. Ono što su učinili 7. listopada spada u zločin koji je skrenuo pažnju cijelog svijeta'', rekao je Dodik.

Na to je ministar Isak odgovorio da o majci Milorada Dodika uopće neće davati nikakve komentare.

''Toj ženi dovoljno je teško zbog same činjenice što je majka Milorada Dodika i što je rodila čovjeka koji će ostati upamćen kao povijesna sramota'', kaže Isak.

Ministar Isak ističe i kako je riječ ''oslobađanje'' jedna od onih koje mjesecima muče obitelj Dodik.

''Meni i mojoj obitelji, za razliku od Milorada Dodika, koji je u kriminal uveo i vlastitu djecu, nije potrebno nikakvo oslobađanje. 'Oslobađanje', 'odvjetnici', 'optužnica' i 'zatvor' vjerojatno su riječi koje već mjesecima muče obitelj Dodik'', izjavio je.

Osim toga, za građane Republike Srpske, kako navodi, bilo bi mnogo bolje da Dodik nije na funkciji.