Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je stupanj sigurnosti u Republici Srpskoj, usprkos “brojnim zlonamjernim napisima u nekim medijima i ogromnim pritiscima koji svakodnevno stižu sa Zapada”, visok te da građani nemaju razloga za brigu.

-U RS ne može doći do sukoba, građani trebaju živjeti smireno, ja im garantiram da ovdje nikakvih sukoba neće biti. Može biti podvala, imamo mi terorista u BiH koji mogu nešto napraviti, ali ovdje, u RS, nitko nikoga neće slati u rat. Ovdje neće biti rata, RS će se braniti i obraniti i dodatno ojačati i osamostaliti putem političkog procesa – rekao je Dodik u intervjuu za “Alo”.

Na konstataciju da RS sada ima i Žandarmeriju, Dodik je rekao da taj bh. entitet ima “svašta što vi ne znate i ne treba da znate”.

On je naglasio da, od trenutka kad je prvi put stao na čelo RS, nijedan njegov dan nije prošao bez raznih pritisaka, koji nerijetko stižu sa Zapada.

-I dan-danas je tako, oni nađu neke kvaziintelektualce, kvazinovinare, pijandure po Beogradu, koji pišu svašta o nama, a nitko nije došao ovdje da vidi kako se mi borimo, da vide grad koji smo napravili u posljednjih 20 godina, a koji izgleda kao pravi europski grad, čist, uredan, fin, ljudi su fino obučeni, zadovoljni i, naravno, s željom da bude bolje – rekao je Dodik.

Kako je dodao, “oni iz ćumeza i kafana u Beogradu pišu razne negativne tekstove, a nema šanse da se u bilo kom mediju u Sarajevu nađe Srbin da piše i podržava RS, dok u Beogradu možete da nađete medije gdje dođu Bošnjaci novinari koji kleveću RS”.

-Beograd pokazuje svoju veličinu u činjenici da može i to da istrpi, a mi, u RS, pokazujemo snagu da nam takvi napisi ne mogu ništa, pa ni da nas iznerviraju – rekao je Dodik.