Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, u obraćanju na središnjoj manifestaciji u Kraljevu povodom Dana sjećanja na stradale u intervenciji NATO-a, da su Srbi "slobodarski narod koji nikada neće zaboraviti žrtve agresije te da on nikada neće oprostiti strašan zločin NATO-a".

"Neću im oprostiti i zato nikada neću pristati da budemo dio tog saveza", poručio je Dodik, prenosi N1. Govorio je o "zločinačkom pohodu NATO-a u dva navrata na slobodarski srpski narod i Republiku Srpsku i Srbiju."

"Ti bezočnici iz NATO saveza s onim njihovim glasnogovornikom zmijskog i fašističkog izgleda, govorili su nam da je to operacija humanitarnog karaktera, a da su djeca kolateralna šteta. Prevario sam se kada sam očekivao da će se ti ljudi ispričati. Oni uživaju u sjećanju na to i misle da su junaci onog, ali i ovog vremena" rekao je Dodik.

On je kazao da je "NATO posijao mnogo štete", ali da život treba nastaviti s ranama i boli za izgubljenima.

Dodao je da se Srbija razvijajući odužuje onima koji su ginuli za nju, te da je danas najvažnije jedinstvo srpskog naroda

"Srbija je nastavila svoj put i mi Srbi bilo gdje da živimo", rekao je Dodik, dodavši da srpski narod iz Republike Srpske pripada jedinstvenom srpskom narodu i da ne postoje "bosanski Srbi", "kosovski Srbi", "hrvatski Srbi", već samo Srbi." kazao je Dodik.