Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne vidi ništa sporno u zaključcima Hrvatskog narodnog sabora (HNS), te ističe da "Hrvati imaju pravo da zahtijevaju jednaka prava, kao i ostala dva konstitutivna naroda u BiH."

“Odbijanje muslimana da prihvate činjenicu da BiH nije njihov ekskluzivitet dovela je BiH, a posebno FBiH, u točku u kojoj se danas nalazimo. Povlađivanje američke i briselske administracije željama muslimana dugoročno destabilizira BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da “samo dijalog i razgovor svih u BiH garantira da bi ona mogla da opstane onako kako je definirana Ustavom.”

“Problem jednog naroda u BiH problem je svih i to je valjda svima jasno. Ignoriranje preglasavanja jednog naroda BiH gura u dugoročnu nestabilnost i odgovornost za to snosit će oni koji to ne žele da vide i da riješe”, naveo je Dodik.

Podsjetimo, Hrvatski narodni sabor BiH na izvanrednom je zasjedanju u Mostaru jučer jednoglasno usvojio niz zaključaka koji se tiču aktualne političke situacije u Bosni i Hercegovine i izmjena izbornog zakonodavstva.