Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u nedjelju navečer da nisu realno ostvarive najave čelnika SDA Bakira Izetbegovića da bi vlast na razini BiH mogla biti formirana do kraja mjeseca.

''Bakir i njegove priče i termini... Zamislite kakva je to ozbiljnost kad on juče rdolazi na sastanak na kome kaže da vjeruje da će se normalizirati odnosi, a ima samo jedan zahtjev da Hrvati odustanu od promjene Izbornog zakona, što je suštinski jedina stvar koju traže'', rekao je Dodik novinarima u Mostaru.

Dodik kaže da on i SNSD, za razliku od Izetbegovića, nijednog trenutka ničim nisu uvjetovali formiranje vlasti.

''Mi smo spremni to učiniti odmah radi dobrih kretanja prema Europskoj uniji. To je, naravno, izgubljeno. Izgubljen je tajming, koji je važan, kako u životu, tako i u politici", rekao je Dodik, prenosi Srna.

On je proces formiranja vlasti na razini BiH nazvao mrcvarenjem.

''Prvo smo imali mrcvarenje kada je Bakir pokušavao okupiti muslimane oko sebe, jer su tada bile i neke druge grupacije oko SDP-a. Tada ni čelnik DF-a Željko Komšić nije bio s njim, ni predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Onda je nekako uspio to uraditi i počeli su postavljati zahtjeve, tako da je suvišno razgovarati o bilo čemu'', rekao je Dodik.

On je podsjetio da je napravljen sporazum između SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA da se u roku od 30 dana formira vlast, a onda od toga nema ništa.

''Čujem prije neki dan da očekuje da će se realizirati sporazum, a u sporazumu piše da on vrijedi 30 dana. Kako će se realizirati nešto od čega je prošlo već više od mjesec dana. Zanimljivo, Bakir Izetbegović zabavlja ovaj narod'', rekao je Dodik, javila je Srna.

Bljesak.info