Trenutno se gradi posljednja dionica između Stolova i Hutova od 10 kilometara, a radovi na dionici od Drenovca do Stolova su u završnoj fazi, postavljaju se rubnici, navlači tampon i uskoro bi trebalo početi asfaltiranje. Dosad izgrađeni dio s tunelom Žaba donosi posve drugačije iskustvo od dosadašnjih cesta koje su unutrašnjost Hercegovine povezivali s Neumom. 

Nastavak izgradnje ceste Stolac - Neum počeo je u ožujku 2018., a početkom sljedeće godine trebalo bi biti završeno 26, od ukupno 36 kilometara. 

Ostatak od 10 kilometara trebao bi biti završen do kraja 2021. godine. Smatra se kako će ova moderna prometnica otvoriti novu perspektivu razvoja ne samo Neuma, već i cijelog neumskog zaleđa, kao i Stoca, gradića koji ima izvanredan, ali nedovoljno iskorišten turistički potencijal. 

Stolac ovako postaje u pravom smislu riječi tranzitni grad. 

Izgradnja magistralne ceste Neum - Stolac dio je programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH vrijednog 173 milijuna eura kojeg kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.