Učenici osnovnih škola u Bosni i Hercegovini učestvovali su u Facebook nagradnom natjecanju koje je kompanija dm realizirala tijekom veljače kao uvod u kampanju „Veseli zubići“. Učestvovalo je 105 škola, a odabrano je 10 najmaštovitijih crteža koji su školama donijeli nagrade: edukativno – zabavne predstave i posjete stomatologa koji su dijelili korisne savjete i informacije o pravilnom načinu održavanja higijene zuba.

Na ovaj način učenicima i odgojiteljima je ukazano na važnost dentalne higijene i očuvanja zdravlja zubi od najranijeg djetinjstva. Prema riječima stomatologinje dr. Nene Grizelj ova kampanja je hvale vrijedna jer se danas veoma malo radi na preventivi kada je u pitanju oralna higijena. „Predstava za učenike je zabavna ali i edukativna, a što je najvažnije pozitivno je utjecala na djecu. Ovim putem željela bih se zahvaliti dm-u za poziv i uspješnu saradnju.” – dodala je dr. Grizelj.

Predstave i edukacije održane su u školama: OŠ Fra Jeronima Vladića, Ripci – općina Prozor – Rama; OŠ Crkvina, Bosanski Šamac; OŠ Fra Stjepana Vrljića, Sovići – općina Grude; OŠ Cazin 1, Cazin; JU Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“, Mostar; OŠ Brijesnica, općina Doboj Istok; OŠ Meša Selimović, Zenica; Peta osnovna škola Sokolovići, Sarajevo; OŠ Mehmedalija Mak Dizdar, Sarajevo.

Predstavnici škola pokazali su veliko zadovoljstvo što su bili dio ovog veoma važnog i korisnog projekta te su sigurni da će se na ovaj način kod mališana povećati svijest o važnosti pravilne i redovne oralne higijene kao jednog od najvećih preduvjeta za zdravlje cjelokupnog organizma.

Kampanju „Veseli zubići” svi zainteresirani mogu podržati do 6.6. 2015. godine kupovinom proizvoda dentalne higijene u dm prodavnicama u vrijednosti od 10 KM ili više, a u znak zahvalnosti na poklon ih očekuje dm ceker uljepšan nagrađenim dječijim crtežima. Na ovaj način dm kupci daju svoj doprinos donaciji pasti i četkica za zube mališanima u odgojno-obrazovnim institucijama, udruženjima i ustanovama za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od lipnja 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za osam godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija s više od 480 zaposlenika i 57 prodavnica u 34 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2013/14. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 104,5 milijuna KM. Asortiman dm-a obuhvaća preko 11.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde NATURKOSMETIK, DAS gesunde PLUS, s.he stylezone, Denkmit, babylove i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.