Učenici IV. razreda OŠ fra Jeronima Vladića Ripci sudjelovali su u dm natjecanju „Veseli zubići“ koji je trajao od 9.02. do 28.02.2015. godine na službenoj Facebook stranici. Među deset najkreativnijih crteža izabran je rad i učenika ove škole, čime je škola postala dobitnica nagrade- edukativne i zabavne predstave na temu dentalne higijene i posjeta stomatologa u sklopu predstave.

U sklopu dm kampanje „Veseli zubići“danas je u OŠ fra Jeronima Vladića Ripci odigrana edukativno-zabavna predstava koja govori o važnosti dentalne higijene. Kampanja je pokrenuta s ciljem da potakne roditelje, djecu i odgajatelje da dentalnu higijenu stave na visok stupanj prioriteta kada je zdravlje u pitanju.

Tijekom trajanja kampanje cilj je nastojati osvijestiti i informirati javnost o važnosti njege zubi još od najranijeg uzrasta kada se i grade „temelji“ za zdrav i lijep osmijeh u starijoj dobi. Nakon predstave učenicima je kratko predavanje održala  stomatologinja Anđa Sabljo koja je osnovcima pokazala pravilan način održavanja dentalne higijene.

Učenici su dobili na dar pješčani sat koji će im pomoći odrediti ispravno vrijeme trajanja pranja zubi te edukativnu slikovnicu na temu dentalne higijene.
 
Tekst i foto: Nikica Beljo