Desetogodišnji dječak iz Missourija se oporavlja nakon što je uslijed napada osa pao s kućice na drvetu i pao na ražanj za meso.

Tanki šiljak koji je prošao kroz glavu Xaviera Cunninghama začudo je promašio oči, mozak, leđnu moždinu te krvne žile u bizarnoj nezgodi koja se dogodila ove subote, piše BBC.

Iz bolnice u Kansasu lokalnim medijima poručili su kako će se dječak u potpunosti oporaviti iako bi mogao imati nekih manjih problema s glasom.

Operacija je trajala nekoliko sati

Doktori iz ove bolnice uspješno su uklonili šipku u operaciji koja je trajala nekoliko sati.

Xavier se igrao u svom domu u Harrisvilleu u Missouriju. Bio je u kućici na drvetu kad su ga napale ose te je pao na 30 centimetara dug ražanj za meso koji mu je probio lubanju.

Dječakova majka Gabrielle Miller rekla je za Kansas City Star da je njen sin ušao u kuću vrišteći dok mu je šipka ražnja bila zabijena u glavi.

“Umirem, mama, osjećam to”, prisjetila se dječakovih riječi na putu za bolnicu Miller.

Dječakov oporavak je čudo

Xavier je prevezen u lokalnu bolnicu odakle je premješten u bolnicu Kansas City i potom u sveučilišnu bolnicu gdje je podvrgnut operacijskom zahvatu.

Specijalist iz bolnice Koji Ebersole izjavio je kako nije moglo ispasti bolje s obzirom na situaciju jer šipka nije zahvatila ni oči, ni mozak, ni leđnu moždinu.

Najveća briga doktora koji su operirali dječaka bile su krvne žile u vratu. Dječakov oporavak nazvali su čudom.