Dvoje djece, talijanskih državljana, koji su zbog teškog trovanja ugljičnim monoksidom (CO) na brodu kod Hvara i životne ugroženosti od prošlog tjedna bili na liječenju u splitskom KBC-u, u srijedu su prevezeni na liječenje u Rim jer im se zdravstveno stanje popravilo, potvrdili su u bolnici.

"Ovo dvoje djece je sa splitskog aerodrom prevezeno medicinskim zrakoplovom u Rim u pratnji talijanskog medicinskog osoblja i bit će smješteni u bolnici Bambino Gesu," rekle je za Hinu dr. Tanja Kovačević s Jedinice intenzivnog liječenja KBC-a Split.

Zajedno s dvoje djece prevezena je i njihova majka koja je također bila na liječenju u splitskom KBC-u zbog trovanja ugljičnim monoksidom na brodu, ali joj život nije bio ugrožen.

Dvoje djece, dječak od pet i djevojčica od 14 godina, otrovana su ugljičnim monoksidom 13. kolovoza i zbog životne ugroženosti bili su smješteni na Jedincu intenzivnog liječenja splitskog KBC. Nakon četiri dana zdravstveno stanje djevojčice se popravilo i bila je izvan životne opasnosti te je premještena na odjel na kojem se nalazila njena majka.

Po riječima doktorice Kovačević, petogodišnji dječak je ostao na Jedinici intenzivnog liječenja sve do danas kada je prevezen u Rim, ali se i njegovo zdravstveno stanje poboljšalo.

Na brodu na Hvaru prošlog utorka, 13. kolovoza, otrovano je ugljičnim monoksidom ukupno šestoro talijanskih državljana od kojih je 57-godišnji muškarac i umro. Petoro ih je sa zdravstvenim poteškoćama helikopterom hitno prevezeno u splitski KBC-a, među kojima i dvoje životno ugrožene djece koji su smješteni u Jedinicu intenzivnoga liječenja. Svih šestero stradalih na brodu na Hvaru talijanski su državljani, podsjeća Hina.