U Osnovnoj školi 'Silvije Strahimir Kranjčević' u Mostaru održano je županijsko natjecanje Hercegovačko - neretvanske županije za učenike osnovnih škola pod nazivom 'Sigurno u prometu'.

Natjecanje se sastojalo iz teorijskog i praktičnog dijela. U 22. natjecanju učenika osnovnih škola iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila i vještine upravljanja biciklom najbolja ekipa je bila iz O.Š. Crnići. Drugoplasirana je bila ekipa O.Š. 'Ivan Mažuranić' Gračac, dok je treće mjesto zauzela ekipa iz O.Š. 'Marko Marulić' iz Prozora.

U kategoriji dječaka na trećem mjestu je završio Danijel Čuljak, na drugom Ivan Džankić, dok je prvi bio Ante Džankić. Kod djevojčica, treće mjesto je zauzela Ilijana Lovrić, drugoplasirana je bila Iva Meter, a najbolja je bila djevojčica iz O.Š. Crnići.

Cilj natjecanja je da se učenici što više zainteresiraju za oblast cestovnog prometa, da shvate ulogu i značaj znanja iz te oblasti, te da se kroz izvananastvane aktivnosti osposobe u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila, a ujedno, kroz vještinu upravljanja biciklom, učiniti djecu sigurnim sudionicima u prometu.

U ovom natjecanju sudjelovale su škole: 'Petra Bakule' Mostar, 'Stolac' iz Stoca, 'Crnići' iz Crnića, 'Ivana Mažuranića' Gračac (Prozor), 'Marka Marulića' Prozor, 'Ravno' iz Ravnog, 'Kardinala Stepinca' iz Neuma, 'S.S. Kranjčevića' Mostar, 'fra Jeronima Vladića' Ripci (Prozor) i 'Ivana Gundulića' Mostar.

Bljesak.info