Skladište nafte u gradu Šahtarsku, koji je pod ruskom okupacijom, u ukrajinskoj oblasti Doneck navodno gori, prema izvješćima lokalnih medija.

Pročelnik gradske uprave Vitali Kotsenko rekao je ruskoj državnoj novinskoj agenciji Tass da je 12 rezervoara goriva oštećeno u blizini željezničke stanice kao rezultat granatiranja ukrajinskih trupa.

Prema izvješćima lokalnih medija i regionalnih dužnosnika, ruske su snage tijekom noći napale područje ukrajinskog glavnog grada Kijeva. Guverner Kijevske oblasti, Oleksij Kuleba, nije otkrio točno mjesto napada, ali je rekao da su spasioci na licu mjesta.

- Rusi noću teroriziraju područje Kijeva. Na terenu su spasioci i sve hitne službe. U tijeku je otklanjanje požara i posljedica udara, napisao je Kuleba na Telegramu.

Gradska uprava Kijeva izdala je uzbunu za zračni napad oko ponoći u srijedu, pozivajući stanovnike da potraže sklonište.

Direktor CIA-e William J. Burns sastao se s predsjednikom Volodimirom Zelenskim i drugim dužnosnicima ranije ovog mjeseca, izvijestio je CNN pozivajući se na dva neimenovana izvora.

- Dok je bio tamo, naglasio je obvezu SAD-a da pruži potporu Ukrajini u njezinoj borbi protiv ruske agresije, uključujući nastavak razmjene obavještajnih podataka - citirao je CNN jednog od američkih dužnosnika.