Nekoliko osoba je izgubilo život u Argentini nakon obilnih kišnih padavina koje su izazvale snažne poplave u središnjim područjima te zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uprava civilne zaštite pokrajine Cordoba je priopćila da je 10 osoba poginulo u središnjim dijelovima zemlje u nevremenu koje traje već dva tjedna. Posljednji smrtni slučaj je zabilježen u El Fortinu, selu udaljenom 125 jugoistočno od Cordobe, glavnog grada pokrajine, gdje je 50-godišnji muškarac pronađen mrtav nakon što je pao sa konja u kanal za navodnjavanje na ranču.

Pretpostavlja se kako su ovo najsnažnije padavine u Argentini u posljednjih 50 godina.

Dužnosnik Civilne zaštite Diego Concha je izjavio da su 1.434 osobe evakuirane u Cordobi, većina iz sela Idiazabal, koje je u potpunosti poplavljeno. Na tom području su postavljene vreće s pijeskom kako bi se sprečile nove poplave dok je izgrađen i odvodni kanal.

Također, dva smrta slučaja su zabilježena i u mjestu Santiago del Estero sjeverno od grada Cordobe odakle je evakuirano više od 3.300 osoba. U četvrtak je u rijeci Dulce u Cordobi pronađen 38-godišnji muškarac, a početkom ovoga tjedna u selu Barranca Colorada u istom gradu 78-godišnji muškarac je umro nakon što se na njega srušio krov kuće u kojoj se nalazio.

Prema vremenskoj prognozi, idućih dana bi trebalo doći do smanjenja padalina.

prvi.tv