Najmanje 20 ljudi je ubijeno, a 15 ih je ranjeno u napadu na hotel Splendid u Ouagadougou, glavnom gradu Burkine Faso, rekao je za AFP Robert Sangare, čelnik Yalgado Ouedraogo bolnice.

Vodstvo al-Qaide islamskog Magreba objavilo je priopćenje u kojemu navodi da je u telefonskom kontaktu s napadačima na hotel, koji su im navodno kazali da su ubili 30 talaca. Ovo je priopćenje prenijela kompanija SITE Intelligence Group, koja se specijalizirala za praćenje džihadističkih pokreta.

'U telefonskom razgovoru naša braća u hotelu Splendide u glavnom gradu Burkine Faso Ouagadougouu rekla su nam da su osigurali pad mnoštva križara', stoji u priopćenju koje je prenio SITE.

Teroristi dodaju da je operacija u Burkini Faso 'osveta Francuskoj i nevjerničkom Zapadu'.

Ministar komunikacija Burkine Faso Remis Dandjinou rekao je za agenciju AFP da su iz hotela evakuirane 63 osobe, među kojima je 33 ranjenih. 'Ima i mrtvih, ali nemam konkretne brojke zasad. Akcija spašavanja koju vode naše snage uz podršku francuskih komandosa i dalje je u tijeku', rekao je ministar.

Agencija Associated Press, pozivajući se na vlasti u Burkini Faso, javlja da je u kafiću pored hotela Splendid pronađeno deset mrtvih tijela.