Delegacija Europske unije u BiH priopćila je da su razgovori predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela sa bh. političkim liderima bili značajni i produktivni.

"Poseban značaj je stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcioniranja državnih institucija i tako poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane", priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.
 

Predsjednik Michel, tijekom dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, održao je sastanke s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i političkim liderima.

"Cilj ove posjete je bio da se upozna s ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put Bosne i Hercegovine ka EU", navedeno je u priopćenju.
 

Michel je izrazio spremnost da pomogne ponovno poticanje dijaloga između svih strana.

Predsjednik Europskog vijeća i politički lideri suglasni su se da u narednim tjednima održe sastanak u Bruxellesu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu.