Još prije nekoliko godina smo napisali kako će Davor Beljo, zajedno sa kolegama Irfanom Peljtom i Senadom Ibrišimbegovićem suditi utakmice Lige prvaka. Sudačka trojka iz BiH od tada do danas je prošla mnogo testova na međunarodnoj sceni i sada su došli do najviše razine.

Beljo i njegove kolege će 24. studenog u 18:45 sati suditi utakmicu Lige prvaka između Bešiktaša i Ajaxa, čime će biti ispisane nove stranice povijesti bh. sporta.

Ovo je prvi put da sudačka trojka iz BIH sudi utakmice Lige prvaka, a ako u Turskoj odrade dobar posao, za očekivati je kako će u budućnosti dobiti i nove prilike suditi na najvišoj razini.

2-2021-11-22-10-37-07-suci.jpg

Povjerenje koje Beljo i njegove kolege dobivaju od krovnih svjetskih nogometnih institucija samo je potvrda kvalitetnog rada zadnjih godina. Naporni rad je konačno došao na naplatu, a kada već bh. klubove ne možemo gledati u Ligi prvaka, onda barem možemo pratiti što rade naši suci u ovome natjecanju.

Tko zna, možda za njih bude i mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon ove sezone. Ništa nije nemoguće uz kvalitetan i naporan rad. Beljo i njegove kolege svakako imaju potencijal za takvo nešto.

Pogled.ba