Dragan Đurić, pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, koji je ubijen u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, bit će sahranjen danas uz najviše policijske počasti na groblju Karakaj u Zvorniku, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Sahrani Đurića, koja je zakazana za 13.00 sati na gradskom groblju Karakaj, prisustvovat će, između ostalih, izaslanstvo Vlade Srpske koju će činiti potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i ministar prometa i veza Neđo Trninić.

Dragan Đurić rođen je 17. studenog 1967. godine u Banovićima.

Pripadnik MUP-a Srpske bio je od 7. travnja 1994. godine.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine jučer je na drugoj hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 29. travnja Danom žalosti u FBiH zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama FBiH i institucijama FBiH.

Na dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u FBiH, a medijske kuće u tom bh. entitetu su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je u ponedjeljak, 27. travnja, izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz Sapne, ubijen je policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre.

Napadač je, uz poklič "Allahu ekber", oko 19.00 sati upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo pucati iz automatske puške.

Načelnik općine Zvornik Zoran Stevanović kazao je da je na području općine Zvornik i dalje povećano prisustvo policije te da će i srijeda, zbog sahrane ubijenog policajca Dragan Đurić, predstavljati sugurnosni izazov za vlast.

Danas imamo sahranu policajca Đurića i vrlo nam je bitno da se ne dogodi incident koji bi mogao ugroziti višegodišnju stabilnost i normalne međuljudske i međuvjerske odnose u Zvorniku", rekao je Stevanović za N1.