U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vijeme, s kišom koja će uglavnom padati u jutarnjim i večernjim satima, javlja Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16, u Sarajevu 12 stupnjeva.

Prvog dana vikenda u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od dva do sedam, na jugu od šest do 11, a dnevna od pet do 10, na jugu od 12 do 16 stupnjeva.

U nedjelju prijepodne bit će pretežno sunčano sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Poslijepodne i u večernjim satima porast naoblake. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu od četiri do sedam, a dnevna od četiri do devet, na jugu od osam do 12.

Početkom idućeg tjedna oblačno vrijeme sa kišom. Više padalina u drugom dijelu dana. Tijekom poslijepodneva ili u večenjim satima u Bosni kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od dva do šest, na jugu od šest do 10, a dnevna od pet do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

Kako najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, pad temperature zraka očekuje se krajem dana i u večernjim satima.