- Teška utakmica, borbena, kvalitetna, mislim da smo dobro odigrali. Baš kako je trebalo s ovim protivnikom. Velika je stvar ući među osam. Čestitam dečkima, rekao je izbornik Zlatko Dalić za HRT nakon što je Hrvatska u osmini finala boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Japan s 3-1 (1-1).

- Tijekom prvih pola sata imali smo kontrolu, ali onda smo sami sebe doveli u probleme kratkim dodavanjima na sredini terena koja su omogućila Japancima protunapade, a nama unijela nervozu. Nakon toga primili smo gol iz prekida, što nam se dugo vremena nije dogodilo, i morali smo se 'čupati'. Dogovorili smo se da nema više tih kratkih dodavanja i da pokušamo više preskakati u igri. Kad god smo to napravili, došli smo u izglednu situaciju, dodao je Dalić.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da je hrvatska reprezentacija od posljednjih osam susreta u fazi na ispadanje na velikim natjecanjima čak sedam puta igrala produžetke, a pritom četiri puta pucala jedanaesterce.

- Protivnik je u najavama govorio da će mu biti lako s Hrvatskom, ali nikad nemoj Hrvata podcijeniti. Tko god je to napravio, na kraju je požalio. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni i vrijedni. Idemo do kraja!

HRT.hr