Nakon četiri mjeseca pauze ponovo se okupila hrvatska nogometna reprezentacija koju 23. i 26. ožujka u Egiptu očekuju dvije prijateljske utakmice na ACUD Cupu u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Turnir se prvotno trebao igrati u Abu Dhabiju, međutim preseljen je u Egipat. "Vatreni" će svoj polufinalni ogled protiv Tunisa odigrati 23. ožujka (umjesto najavljenog 22. ožujka) na stadionu Air Defense s početkom u 22:00 sata (21.00 po hrvatskom vremenu). Prvo polufinale, između Egipta i Novog Zelanda, bit će odigrano 22. ožujka u 22 sata na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira, prenosi Hina.

Pomaknuta je i utakmica za treće mjesto, koja je sada na rasporedu 26. ožujka u 22:00 po lokalnom vremenu na stadionu Cairo International, a istoga dana i u isto vrijeme bit će odigrano finale na novom stadionu u administrativnom središtu Kaira.

Podsjetimo, Hrvatska će na EURO-u igrati u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom, a prije natjecanja odigrat će još prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom (3. lipnja u Rijeci) i Portugalom (8. lipnja u Lisabonu).

"Ispred nas su dvije prijateljske utakmice utakmice, turnir želimo iskoristi za druženje i pripremu onoga što nas čeka u lipnju. Slično smo napravili i uoči Svjetskog prvenstva u Katru. Nacionalna prvenstva ulaze u završnicu, pritisak na igrače je sve veći i dobro će im doći malo druženja. Neće biti opuštanja, ali važno je napuniti baterije za završnicu prvenstvo i za EP," kazao je izbornik Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji koja je održana u prodavaonici Sport Visiona u City Centru one East.

Izbornik je najavio promjene u popisu putnika u Kairo.

"Ozlijedili su se Šutalo i Baturina, danas ćemo napraviti pregled, nećemo forsirati, ako će biti problema vratit ćemo ih u klubove. Pozvat ćemo jednog ili dva nova igrača. Žao mi je što Luka Sučić ne može biti s nama. Već drugi put mora preskočiti zbog ozljede. Otvorila se pozicija u obrani. Tu je Borna Barišić. Žao mi je što Nikola Moro ne igra u Bologni. Tijekom dana obavijestit ćemo vas o novim pozivima," naglasio je izbornik.

Dalić se osvrnuo i na stanje vratara Dominika Livakovića koji je dobio udarac šakom u glavu tijekom sinoćnjih navijačkih nereda nakon utakmice Trabzonspor - Fenerbahče.

"Čuli smo se, dobio je udarac, dobro je, nije ništa strašno. Izgledalo je ružno, ali on je dobro.

Prokomentirao je i sjajnu formu Ante Budimira koji je u dresu Osasune zabio 15 golova u Primeri.

"Budimir se svojim igrama vratio u krug reprezentacije. Ove dvije utakmice iskoristit ćemo da damo šansu svima. Zabio je 15 golova za momčad koja nije u vrhu tablice. Igra dobro, konstantno, zavrijedio je biti na popisu. Dat ću u ove dvije utakmice šansu svima," dodao je.

Dalić u "Portretu prvaka": Hrvatska nogometna reprezentacija živi, radi i propagira vrijednosti na kojima je Hrvatska nastala

Dalić je naglasio kako je još uvijek otvoreno hoće li Ivan Perišić putovati u Kairu, naglasivši kako je najvažnije da ne žuri s povratkom.

"Ivan je s nama, doći će na okupljanje, Bit će s nama do četvrtka. Stanje ide na bolje, važno je da sada ne žuri. Znam koja je njegova emocija za Hajduk i reprezentaciju, no ne smije žuriti. Ivan to zna, neće igrati dok ne bude posve spreman. Mi očekujem da na pripreme u lipnju dođe zdrav. Bez Ivana Perišića mi smo bitno slabiji, željno ga očekuje. Molit ću ga da bude racionalan. Vidjet ćemo hoće li putovati u Kairo."

Turnir se prvotno trebao igrati u Abu Dhabiju, no preseljen je u Egipat.

"Imali smo plan igrati u Abu Dhabiju, promijenilo se višom silom. Malo je poremetilo naše planove, ali nova lokacija je možda i bolja. Bit će više nogometna atmosfera. Ostali su isti protivnici, nećemo zanemariti rezultat. Protiv Tunisa smo izgubili u Varaždinu, sada imamo priliku za revanš. Bitno je da svi budu zdravi i da odigramo dvije dobre utakmice."

Dodajmo kako je HNS danas u 18.00 sati predstaviti novi dres kojeg će "Vatreni" nositi u predstojećem ciklusu, koji uključuje i nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj u lipnju i srpnju.