Posljednjih godina, postalo je skoro pa uobičajeno da mladi ljudi po završetku školovanja, bilo srednjoškolskog ili akademskog, zbog raznih razloga odlaze „trbuhom za kruhom“, najčešće u neku od zapadnoeuropskih zemalja. Postalo je lakše nabrojati tko je ostao, nego tko je otišao.

Svako pravilo ima i iznimke. Dok većina njezine generacije već radi negdje po Europi, Dajana Tadić iz Jaklića, odlučila je ostati i na svoj način boriti se sa svakodnevicom.

Uz završeni studij fizioterapije, Dajana je nastavila usavršavanje i stjecanje novih znanja, kako bi u budućnosti svojim klijentima mogla ponuditi širi spektar usluga.



Njezina struka cijenjena je i tražena, a samim time i dobro plaćena, ostanak u Rami, sam po sebi je izazov.

Želja i volja za ostankom i opstankom jača je od svote novca kojega bi, primjerice u Njemačkoj mogla zaraditi za nekoliko mjeseci, a ovdje bi joj za to trebale godina i pol ili dvije.

Kako kaže, za studij fizioterapije, odlučila se jednostavno jer se još u osnovnoj školi zanimala za nju, te korist i pomoć ljudima koju mogu dobiti putem fizioterapeutskih tretmana. Posebna inspiracija bila je rezultat koji se pomoću fizioterapije može postići da ljudima bude bolje i olakšaju im se njihove fizičke poteškoće.

Budući da u Rami ne postoji nijedna ustanova koja se bavi fizioterapijom, nakon što je odradila pripravnički staž, Dajana razmišlja o skorom pokretanju vlastitog fizioterepautskog centra.



S obzirom da je bila na dodatnim edukacijama i usavršavanjima, osim „klasičnih“ fizioterapeutskih tretmana, klijentima će moći pružati i dodatne usluge. Kroz svoje obrazovanje i dosadašnji rad, Dajana naglašava da je „tajna“ njezinog posla, puno strpljenja i uzajamno povjerenje, bez kojih rezultati nisu onakvi kakvima teži.

Dok je ovakvih mladih osoba sa stavom i djelovanjem, bez obzira na sve okolnosti u kojima trenutačno živimo, postoji nada za bolje sutra i postoji nada za pokretanje s mrtve točke. Jer davno je rečeno da na mladima svijet ostaje.