Predsjednik HDZ-a 1990 iznimno je zadovoljan rezultatima današnjih lokalnih izbora, a po njegovim riječima, prvi neslužbeni rezultati pokazuju da bi ta stranka mogla imati svoga načelnika u Prozoru – Rami, Tomislavgradu i Odžaku.

- HDZ 1990 ponovno se legitimirao kao nezaobilazan politički čimbenik Hrvata u BiH. Zadržali smo za nas možda i najvažniju općinu, općinu Prozor- Rama s vjerojatno nikad uvjerljivijom razlikom, pobjeđujemo u Odžaku za nekih 30-ak glasova, u Tomislavgradu smo pobijedili u koaliciji s Hrvatskim nacionalnim pomakom - izjavio je Cvitanović za Fenu.

Dodao je kako će HDZ 1990 imati već broj općinskih i gradskih vijećnika nego što je to bio slučaj 2016. godine.

- Utrka za načelnička mjesta neizvjesna je u Livnu i Neumu, a očekujem pobjedu i u Središnjoj Bosni gdje smo izašli na izbore u koaliciji sa strankama Hrvatskog narodnog sabora, u Uskoplju, Novom Travniku i Vitezu - istaknuo je čelnik HDZ-a 1990.

Komentirajući izlaznost Cvitanović je kazao da u danim okolnostima nije mogla biti bolja.

- Na žalost, izlaznost nije bila na razini kojoj sam se nadao, ali s obzirom na sve okolnosti u kojima su se izbori odvijali izlaznost je bila na razini mogućnosti. Građani su očito u strahu od koronavirusa - dodao je.