23. izdanje tradicionalnog festivala popularne glazbe Melodije Mostara 2017. bit će upriličeno večeras, 21.travnja, s početkom u 21 sat, u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Direktan prijenos možete gledati na BH Televiziji od 21h.

Za Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix, i druge festivalske nagrade natjecat će se 14 skladbi i izvođača iz BiH, Hrvatske, Njemačke i SAD-a među kojima su i naše Čuvarice.

Etno skupina „Čuvarice“ će se predstaviti s pjesmom „Divojka“. Glazbu za pjesmu napisali su Biljana, David i Milenko Glibo, tekst: Žarko Madžar, a aranžman Josip Vukoja Joco. Čuvarice su se za ovaj nastup pripremile i koreografiju.

Jako puno rade vježbaju i postižu sve bolje rezultate. Sinoć, 20. travnja, su sudjelovale na humanitarnom koncertu na Kupresu gdje su izvele svoje tri pjesme.

Snimile su i svoj drugi spot za pjesmu „Moj dragane“
 

„Sve ovo ne bi mogli uraditi da nije dobrih ljudi koji nas podržavaju“ kazala je za portal Rama-Prozor.info voditeljica Etno skupine Čuvarice, gospođa Biljana Glibo, koja navodi sponzore i od srca im se zahvaljuje, a to su: BOSA Gebäudereinigung e. K. Bosiljka Bilić, Übersetzungsbüro P. & K. KRIŽANAC Pero Križanac, Josip Ćosić-Jopa Sport, Ante Radoš Alfa Plast Tomislavgrad, Petričević d.o.o., Varvara d.o.o. Milan Cvitanović, fra Vinko Sičaja, Samostan Rama Šćit fra Andrija Jozić i fra Mijo Džolan, Drums Marko Bošnjak i Babić d.o.o.

Želimo Čuvaricama puno uspjeha na festivalu i u budućem radu. Hvala im što svojim nastupima promoviraju Ramu.