Čudo od djeteta! Kako drugačije opisati Čapljinku Božanu Butigan, koja je u dresu odbojkaške reprezentacije Hrvatske sama potopila jaku Argentinu na turniru druge skupine World Grand Prixa što se održava u argentinskom gradu Neuquénu.

Nakon više od dva i pol sata borbe Hrvatice su šokirale domaću selekciju 3-2 u setovima (20-25, 30-28, 15-25, 25-22, 16-14).

Božana je ”pobrala” nekoliko titula na ovom susretu – napravila je 18 poena, imala pet as servisa, šest puta izblokirala protivnice i bila najbolja u napadu sa 70% prolaznosti!

''Presretna sam jer smo igrale jako dobro kao ekipa od početka do kraja. Bila sam jako uzbuđena zbog silnih ljudi koji su navijali, ali sad se moramo smiriti i usredotočiti na sljedeću utakmicu'', rekla je igračica zagrebačke Mladosti i jedna od najmlađih igračica u povijesti hrvatske seniorske vrste.

''Htio bih zahvaliti ovoj sjajnoj publici, jako smo uživali ovdje, ali znam da je bilo teško za Argentinu. Obje ekipe igrale su pod velikim pritiskom i bilo je zaista teško. U nekim trenucima igrali smo na visokom nivou, a ponekad smo radili početničke greške. Servirali smo jako dobro i igrali dobro na mreži. Bili smo jaki u bloku i obrani, presretan sam zbog ovih djevojaka, zasigurno najmlađih na turniru. Jako sam zadovoljan'', kazao je izbornik Aksentijević.

Podsjetimo, uz našu Božanu na turniru nastupa i Jelena Šunjić, također dijete Hrvatskog odbojkaškog kluba iz Čapljine.