"Ukrajinska zastava treba skrenuti pozornost na politiku BiH. Mi smo se oko toga kao HDZ vrlo jasno opredijelili. Vrlo sam ponosan na ono što radi HDZ, HNS i Hrvatski narod po pitanju rata u Ukrajini", kazao je predsjednik Hrvatskog narodnog sabora te čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Naime, Čović se medijima obratio nakon završetka sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH koja je održana u Mostaru. Ono što je posebno privuklo pažnju novinara su istaknute zastave Ukrajine.

Podsjetimo, Čović se našao se na meti kritika zbog glasovanja o Ukrajini u Domu naroda što je on nazvao prikupljanjem jeftinih političkih bodova na patnji zemlje koja se našla na ruskom udaru.

Ukrajinska zastava istaknuta na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH  - Čović: Ukrajinska zastava treba skrenuti pažnju na politiku u BiH

Za petak je također zakazana i sjednica Predsjedništva HNS-a BiH koja je najavljena za 13:00 sati, a i na njoj će, uz ostalo, biti riječi o proteklim pregovorima o izbornoj reformi u zemlji.

Uoči sjednice HNS-a Čović je naveo kako će glavna tema biti pitanje Izbornog zakona, kao i odluka "što dalje" te naglasio kako ne sumnja da će HNS potvrditi stav HDZ-a i tako pokazati zajedništvo.

Također, predsjednik HNS-a istaknuo je kako je napravljen iskorak te da pregovori nisu upotpunosti propali nego su u ovom formatu izbori neodrživi.

Komentirao je čelnik HDZ-a i probleme u kojima se našao BHRT pa naglasio kako "rušenjem BHRT-a, rušimo i BiH".

"Žao mi je što uopće moramo razgovarati o toj temi. Ne želim nikoga povrijediti. Treba učiniti sve da BHRT nastavi normalno funkcionirati jer je ta televizija slika BiH. Ima rješenja i ta se situacija mora riješiti", naglasio je Čović.