Čović je lopticu prebacio Izetbegoviću, piše Dnevni avaz otkrivajući kako je sastanak o formiranju vlasti u BiH između predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i dopredsjednika SDA Bakira Izetbegovića ipak održan u strogoj tajnosti.

Buduće kolege u Predsjedništvu BiH, sastali su se u Konjicu kasno poslijepodne dok su ih mediji čekali u podne u Mostaru.

Čović je, kako tvrdi Avaz, iznio Izetbegoviću stav da HDZ BiH s partnerima iz HNS-a ima kapacitet za vlast na svim razinama, posebno u županijama s hrvatskom većinom.

''Čelnik HDZ-a BiH poručio je da i lider SNSD-a na sličan način može već do kraja studenog formirati vlast u Republici Srpskoj'', navodi Avaz dodajući kako je ''praktično loptica prepuštena Izetbegoviću''.

''Bakiru Izetbegoviću poručeno je da HDZ BiH u pet hrvatskih županija može sve brzo završiti. Ako Izetbegović slično može uraditi u pet županija s bošnjačkom većinom te pronaći partnere, onda možemo relativno brzo formirati vlasti'', rekao je neimenovani izvor za kojeg Avaz tvrdi da je upoznat s detaljima sastanka.

Avaz u tekstu 'Čović traži da Izetbegović pronađe partnere za vlast' navodi, pozivajući se na izvore iz vrhova dvaju stranaka, kako je dogovoreno da će idućeg tjedna biti održan sastanak četiri, pet dužnosnika iz obje stranke kada će se raspravljati o koalicijskim detaljima.

Podsjećamo, većina medija jučer je doznala kako će se održati sastanak dvojice lidera u podne u Mostaru. No, iz HDZ-a BiH su rekli kako će javnost biti o svemu obaviještena da bi kasnije rekli da lideri nisu održali sastanak zbog neodgodivih obveza.

Istodobno, sastanak Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH neće se moći sakriti od javnosti jer je lider SNSD-a javno najavio sastanak još proteklog tjedna.

bljesak.info