Predsjednika HDZ BiH Dragan Čović i lider SBB-a Fahrudin Radončić susreli su se jučer u Radončićevom uredu, u stanci sastanaka Čovića i Izetbegovića, te Čovića, Izetbegovića i dužnosnika DF-a, na kojima se razgovaralo o prijedlogu da se raspodijela resora u Vladi F BiH izvrši po formuli 5+5+5, plus jedno ministarstvo na čije bi čelo SDA i DF imenovali zajedničkog kandidata.

Vijest o sastanaku Čovića i Radončića, koju je  objavio jedan sarajevski portal je točna, potvrdili su Hrvatskom Medijskom Servisu izvori bliski dvojici lidera.

Čović i Radončić razgovarali su oko 40-tak minuta u Radončićevom uredu u Twist Toweru, nakon čega se Čović vratio na sastanak s Izetbegovićem i dužnosnikom DF-a. Nije poznato o čemu su razgovarali, no pretpostavlja se kako je Čović htio provjeriti je li SBB zainteresiran da zamjeni DF u federalnoj koaliciji, ukoliko se do kraja ovog tjedna ne postigne dogovor o formiranju Vlade F BiH.

Podsjetimo, DF je, već  bio napustio koaliciju sa SDA i HDZ-om BiH, a jučer je napuštanje pregovora najavio i lider HDZ BiH, ukoliko se do kraja tjedna ne postigne dogovor.

Čović je u nekoliko navrata isticao kako od svih bošnjačkih lidera najbolje odnose ima upravo s Radončićem.Nije tajna kako bi mu bilo draže da je SDA, umjesto DF-a odabrala SBB. No, to se nije dogodilo zbog prevelikih animoziteta između Izetbegovića i Radončića.

Nakon sastanka Čovića s Izetbegovićem i pretpostavlja se Damirom Bećirovićem iz DF-a, objavleno je da su dužnosnici blizu riješenja o Vladi F BiH, da će razgovori biti nastavljeni, te da se nadaju da će dogovor biti postignut do petka.

Lider HDZ BiH Dragan Čović, ostao je, međutim, čvrsto pri stavu kako njegova stranka ne odustaje od 6 ministarstava u Vladi F BiH, uključujući i ministarstvo financija, koje, pak, traži i DF./HMS/