''Razgovori koji se vode posljednjih dana ukazuju da će biti nađen kompromis da profunkcionira Vijeće ministara, a time i Parlamentarna skupština BiH'', rekao je danas u Širokom Brijegu predsjednik HDZ BiH Dragan Čović nakon sastanka s gospodarstvenicima.

Dodao je kako nema nijednog razloga kako to ne bude urađeno i da politička nadmudrivanja koja su lagano opterećena nekim drugim temama budu ostavljena.

''Činjenica je da ćemo ovih dana imati uspostavljanje institucija EU'', podsjetio je Čović i dodao kako je ocijenio da je nastavak europskih integracija dovoljan motiv za uspostavljanje vlasti ne samo na razini BiH, nego i drugim razinama.

''Treba nam još malo truda i međusobnog povjerenja i razdvajanja bitnih primarnih stvari koje danas trebaju za realan život, da ljudi ostaju ovdje i da vide svoju budućnost, a ono što je nadmudrivanje dugoročno da ostavimo za neko drugo vrijeme i neke druge rasprave'', poručio je Čović.

Najavio je kako će u sljedećih deset dana biti održan još jedan sastanak sa SDA, ali i s drugim političkim opcijama.

Istodobno, pokrenut je proces uspostave vlasti u HNŽ-u gdje su se uspjeli dogovoriti HDZ BiH i SDA oko čelnika županijske skupštine i vlade.