Sezona u Premier ligi počet će devetog kolova, ali zavjesa će biti podignuta dvobojem Manchester Cityja i Liverpoola u Community Shieldu danas od 16 sati.

Dva velika rivala, prvak i doprvak sastat će se na Wembleyu u nedelju u 16 sati. Liverpul igra Community Shield prvi put poslije 13 godina, a do šanse da se u ovoj utakmici nadmeće s prvakom došao je zahvaljujući činjenici da je City prošle godine uz naslov prvaka osvojio i FA Kup.

Možda Redsi nisu igrali Community Shield više od desetljeća, ali imaju u ovim mečevima 22 nastupa i 15 pobjeda. Samo Manchester United (17) ima više pobjeda od Liverpoola u Community Shieldu.

Posljednji put je Liverpool u Community Shieldu svladao Chelsea 2:1 2006. godine. Posljednjih šest pobjeda Liverpoola u ovim dvobojima bila su s jednim golom razlike.

Liverpoolu će ovo biti 39. utakmica na Wembleyu u svim natjecanjima. Redsi su na čuvenom stadionu pobijedili 19 puta, izgubili 13 i šest puta su igrali neriješeno. Posljednji put je Liverpool na Wembleyu igrao prošlog rujna i svladao Tottenham 2:1 u Premier ligi, prenosi Sport Klub.

U posljednjih 12 dvoboja Cityja i Liverpoola, Redsi su slavili sedam puta, tri puta je bilo neriješeno, dva puta je slavio City i oba puta je pobjede upisao na svom stadionu.

U posljednjem dvoboju dvije momčadi slavili su Građani 2:1. City nije pobijedio Liverpool u dvije vezane utakmice, u svim natjecanjima, još od 1937. kada su u ligi slavili 5:0 i 5:1.

City je slavio u posljednjih šest utakmica koje je odigrao na Wembleyu u svim natjecanjima, a posljednji put su na legendarnom stadionu poraženi 2017. godine u polufinalu FA Kupa kada je od njih bolji bio Arsenal.
Solskjaer: Pogba ostaje u Unitedu

Paula Pogbu već dugo se povezuje s Real Madridom, ali čak ni Kraljevski klub za njega ne želi dati 200 milijuna eura, koliko je United navodno tražio.

U Realu su upozorili Pogbu da ne otežava situaciju jer smatraju da bi Crveni vragovi mogli definitivno odbiti transfer stavi li ih se u podređeni položaj.

Real nije jedini koji želi Pogbu, interes je pokazao i Juventus koji ga je već jednom doveo iz Uniteda besplatno pa ga onda prodao natrag u Manchester za 100 milijuna eura, prenosi Index.hr. O svemu se oglasio i Solskjaer kada je komentirao činjenicu da Pogba nije otputovao s ekipom u Cardiff na jučerašnju utakmicu International Champions Cupa protiv Milana.

"Na kraju današnjeg treninga Paul je osjetio bolove u leđima, a taj isti problem imao je prošlog tjedna kad je propustio jedan trening u Oslu. Mislim da će biti spreman već početkom idućeg tjedna", rekao je Solskjaer pa pojasnio situaciju oko mogućeg transfera:

"Paul ostaje u Unitedu. Treningu će se vratiti sljedeći tjedan i bit će spreman već za utakmicu protiv Chelseaja."

Bez obzira na Solskjaerove riječi, nitko sa sigurnošću ne može tvrditi da će i sljedeće sezone Pogba nositi dres kluba s Old Trafforda, dok god postoji interes Real Madrida i Juventusa, a Uprava Uniteda šuti.