Marin Čilić je nakon finala Australian Opena treći tenisač svijeta, ali na tome se ne planira zaustaviti. Cilj mu je preskočiti dvojicu najvećih - Rogera Federera i Rafaela Nadala.
 
Marinov otac Zdenko uvjeren je da bi najbolji hrvatski tenisač to i mogao ostvariti.
 
"Vremena su se malo promijenila, nisu to oni Federer i Nadal otprije nekoliko godina. Mislim da su sada Marinu na dohvat ruke i da on to može. Mlađi je i u tome je njegova prednost. Nadam se da će ih preskočiti ove godine", rekao je Zdenko za Sportsport.ba.
 
Marin, rođen u Međugorju, prvo je nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Zašto je kasnije izabrao Hrvatsku?
 
"U tim počecima mi smo s Dodigom bili inicijatori osnivanja Teniskog saveza BiH. Udružili smo se i to je dobro funkcioniralo, BiH je tada uz Marina imala nekoliko talentiranih tenisača. S 12 godina igrao je za reprezentaciju BiH do 14 godina, ali u jednom trenutku je bilo jasno da se mora krenuti dalje, da on više ne može ostati u Bosni i Hercegovini."
 
Stigla je ponuda HTS-a pa obitelj Čilić više nije sama morala snositi toliki dio troškova za Marinova putovanja na turnire.
 
"U Hrvatskoj smo dobili bolje uvjete i mislim da se nisam prevario. Iz ove perspektive, teško je reći bi li on bio treći tenisač svijeta da je ostao u BiH. Svatko ima svoj put, mi smo izabrali ovaj i mislim da nismo pogriješili", rekao je Zdenko i dodao da prati bosanskohercegovački tenis i da u najboljem bh. tenisaču Damiru Džumhuru vidi TOP 10 potencijal.