Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira iz serije "masters 1000" u Madridu svladavši u 1. kolu Slovaka Martina Kližana sa 6:4, 2:6, 7:6 (0) nakon dva sata i 48 minuta igre.

Čilić je do pobjede protiv Kližana, svoje prve nakon gotovo dva mjeseca, stigao spasivši četiri meč-lopte Slovaka u 12. igri trećeg seta.

Čilić je u prvom setu konstantno prijetio oduzimanjem servisa Kližanu, no u tome je uspio tek u sedmoj igri iskoristivši svoju ukupno petu "break-loptu" u dvoboju. Kolika se borba vodila u tim uvodnim gemovima dokazuje i podatak kako je tih prvih sedam gemova trajalo više od 40 minuta, javlja Hina.

Naš je igrač uvjerljivo zadržao prednost do kraja prvog seta, a nakon što je u prvoj igri druge dionice još jednom oduzeo servis suparniku činilo se kako će ostvariti laganu pobjedu. No, kod rezultata 2:1 i 30:0 na svom početnom udarcu Čilić je odjednom počeo griješiti što je Kližan znao iskoristiti i sa šest uzastopnih gemova poravnati rezultat u dvoboju.

Prvu priliku za "break" u trećem setu imao je Čilić kod rezultata 2:2, ali tada je loše reagirao na servis Kližana za koji je smatrao da je završio u autu. Glavni sudac je pregledom traga odlučio kako je Slovakov servis bio ispravan i ta je prilika propuštena.

Uslijedila je drama u 12. igri trećeg seta kada je Čilić servirao za odlazak u "tie-break". Velikim promašajem forhendom ponudio je prvu meč-loptu Kližanu, no Slovak je uzvratio uslugu i u dugoj izmjeni poslao loptu u aut.

Čilić je novom pogreškom forhendom ponudio drugu priliku Kližanu, no tu je anulirao odličnim napadom i pogođenim forhendom. Najbliži pobjedi Slovak je bio na trećoj meč-lopti kada je Čilićev drugi servis sliznuo po liniji, a Kližanov je retern završio na vrhu mreže.

Na četvrtu meč-loptu Čilić je dobro odservirao, a zatim i izborio odlučujuću igru. Nakon propuštenih velikih prilika, Kližan u "tie-breaku" nije bio konkurentan te ga je Čilić osvojio sa 7:0 za prekid negativnog niza od četiri uzastopna poraza.

Posljednju pobjedu prije ove Čilić je ostvario još 10. ožujka u 2. kolu Indian Wellsa protiv Dušana Lajovića.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Čilića i Kližana i četvrta pobjeda našeg igrača koji će u 2. kolu igrati protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa.