Najbolji hrvatski tenisač lani je igrao finale u All England Clubu gdje je i ove godine stigao s velikim očekivanjima. Ali, zapeo je već na drugoj prepreci.

Nisam se osjećao dobro na terenu kao u srijedu, nisam bio jednako precizan, imao sam nekoliko teških promašaja i tako mu dao šansu da se vrati u meč, rekao je Marin Čilić na konferenciji za medije u All England Clubu nakon što se oprostio od ovogodišnjeg nastupa u Wimbledonu porazom u pet setova (3-6, 1-6, 6-4, 7-6 (3), 7-5) od 82. tenisača svijeta, Argentinca Guida Pelle.

U srijedu sam igrao dobro, odigrao sam dva odlična seta. Za mene je bilo loše što smo morali prekidati meč. Bilo je jako sklisko kad smo se jučer vratili na teren i kad sam izgubio servis. On je danas osvojio taj treći set, a u četvrtom sam se mučio da pronađem pravi ritam udaraca, previše sam promašivao. Dvaput smo razmijenili ‘breakove’, imao sam čak i 2-0 prednost u ‘tie-breaku’, ali sam izgubio set. U petom setu sam kod 2-2 imao nekoliko prilika za ‘break’, ali nisam se osjećao sigurno. Nisam bio onako precizan kao jučer, promašivao sam i dao mu priliku da ostane u meču, analizirao je Čilić nastavak dvoboja koji je prekinut u srijedu pri rezultatu 6-3, 6-1, 3-4 za našeg tenisača.

Marin tvrdi da ga nisu “ubila” prevelika očekivanja

Marin je prošle godine dospio do finala u All England Clubu, kojem su ga pobijedili Roger Federer i ozljeda noge. Kako je uoči nastupa u Wimbledonu osvojio naslov u londonskom Queen’s Clubu, Čilić je bio jedan od glavnih favorita i na Wimbledonu, ali odbacio je teoriju kako je poraz od Pelle produkt popuštanja pod pritiskom velikih očekivanja.

Bio sam koncentriran na svoju igru, nisam razmišljao o tome da moram otići daleko u turniru, da mi je to obveza. Kad smo se danas vratili odigrao je dva dobra servis-gema i smanjio na 2-1 u setovima pa je situacija postala drugačija. Nisam se osjećao dobro na terenu kao u srijedu nisam bio jednako precizan, imao sam nekoliko teških promašaja i tako mu dao šansu da se vrati u meč.

Razočaranje nije mogao sakriti.

Naravno da sam silno razočaran ispadanjem u drugom kolu, jer sam igrao dobro u proteklih nekoliko tjedana. Razgovarat ću sa svojom ekipom i krenuti dalje, rekao je Čilić i složio se s konstatacijom da trava može biti vrlo nezgodna podloga za favorite.

Može se dogoditi da naletite na nekoga tko dobro servira ili da nemate svoj dan, promašujete više nego što je to uobičajeno i izgubite servis, pa onda i set. Igrati na travi može biti nezgodno. No, osjećao sam da danas nisam bio na dovoljno visokoj razini.

Za svog je suparnika ustvrdio da je bio “solidan” i “bolji u nastavku meča nego u srijedu”, ali je glavni razlog za poraz pronašao u svojoj izvedbi.

Ja sam bio na drugačijoj razini danas u usporedbi s onim što sam pokazao dan ranije. Bilo je puno kraćih lopti koje nisam uspio iskoristiti. To je, vjerojatno, na kraju bilo odlučujuće.

Pellin uspjeh karijere: “U tenisu je to ponekad tako…”

Guido Pella je nakon najveće pobjede u karijeri imao sličan pogled na ono što se događalo na terenu broj 1 All England Cluba.

U srijedu nisam imao nikakve šanse. On je igrao odlično s osnovne crte, odlično servirao i nisam mogao ništa. No, kad sam se danas probudio osjećao sam se bolje. Dobro sam odigrao kraj trećeg seta i počeo se osjećati sve bolje i bolje. U tenisu je to ponekad tako. Probudiš se i sve je drugačije nego dan prije.

Argentinac je u četvrtak prvi put izborio mjesto u 3. kolu na Grand Slam turnirima, što je i njega iznenadilo.

Čekao sam na ovakav meč godinama. No, nisam mislio da će se dogoditi u Wimbledonu i to protiv Čilića. To je za mene najveće iznenađenje. Treći put sam u glavnom ždrijebu i do ove godine ovdje nisam dobio nijedan meč. To me iznenadilo. No, došao sam spreman za ovaj turnir, a ova pobjeda mi je nagrada, zaključio je Pella koji je, nakon Rogera Federera, Jacka Socka i sunarodnjaka Juana Martina del Potra, postao četvrti tenisač protiv kojeg Marin Čilić nije uspio doći do pobjede nakon vodstva 2-0 u setovima.

Čilićevim porazom hrvatski muški tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji već u 2. kolu. To se u Wimbledonu posljednji put dogodilo 2010. godine, kad su u 1. kolu poraženi Ivan Ljubičić i Marin Čilić, a Ivan Dodig je zaustavljen u 2. kolu.

(Hina)