Španjolac Carlos Alcaraz pobijedio je Marina Čilića sa 6:4, 3:6, 6:4, 4:6 i 6:3 nakon gotovo četiri sata igre u osmini finala US Opena, piše Hina.

Hrvatski tenisač je na početku meča odmah napravio break, no uslijedila je Alcarazova serija s četiri osvojene igre u nizu, pa je Španjolac osvojio prvi set.

Kod 2:1 u drugoj dionici Marin je oduzeo četvrtom tenisaču svijeta početni udarac i izjednačio omjer u setovima, a u trećoj dionici Španjolac je do "breaka" došao kod vodstva 5:4. Čilić je na sličan način, "breakom" u završnici, dobio četvrti set i krenulo se potom u odlučujući, peti, u kojem je Čilić odmah u prvoj igri napravio "break".

Nažalost, Alcaraz je već u sljedećem gemu uzvratio i potom oduzeo servis za vodstvo 3:1 i onda 5:2 te je na kraju došao do treće pobjede u četiri međusobna ogleda s Čilićem.

U vrlo izjednačenom meču Čilić je servirao 14 aseva, a španjolski tenisač četiri. No Čilić je napravio i 13 dvostrukih grešaka i čak 63 neprisiljene pogreške. Suparniku je pet puta uzeo servis, a svoje je gubio šest puta.

O tome koliko je meč bio izjednačen govori činjenica da je hrvatski tenisač u meču osvojio 142 poena od ukupno 285, dok je Alcaraz osvojio samo jedan više.