Još jedno razočaranje doživio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtfinalu ATP turnira u Ženevi, gdje ga je sa 7:5, 6:3 pobijedio Kolumbijac Santiago Giraldo.

Bio je to peti dvoboj Čilića i Giralda, a 27-godišnji Kolumbijac prvi je put pronašao pobjedničku formulu i tako stigao do svoje druge pobjede u karijeri nad igračem iz kruga desetorice najboljih na svijetu. Prvi Top 10 'skalp' zaradio je također na zemljanoj podlozi, protiv Andyja Murrayja u Madridu prošle godine, kada je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala.

Čilić je već u prvom ženevskom nastupu, protiv 17-godišnjeg Rusa Andreja Rubljeva, bio na rubu ispadanja, kad je u tie-breaku drugog seta spasio meč-loptu.

Ono što neiskusni Rus nije znao iskoristiti, učinio je 67. tenisač svijeta i jedini Kolumbijac u Top 100 na ATP ljestvici. Break u 11. gemu bio mu je dovoljan za osvajanje prvog seta. Giraldo je u drugom setu još dvaput slomio Čilićev početni udarac i nakon 87 minuta igre potpuno zasluženo stigao do pobjede, prenosi HRT.

Čilić je napravio previše pogrešaka, a koliko je loša bila njegova izvedba najbolje će pokazati podatak da je ostao bez ijedne prilike za break. Bio je to Marinov deseti meč u 2015. i njegov šesti poraz. Samo je u Monte Carlu uspio spojiti dvije pobjede.

Giraldo će u Ženevi imati priliku izboriti svoj treći finale u karijeri, nakon što je stigao do meča za naslov u Barceloni 2014. i Santiagu 2011., ali je oba puta ostao bez glavne nagrade. U polufinalu Geneva Opena čeka pobjednika dvoboja između Brazilca Thomaza Belluccija i Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa.