Na Stamford Bridgeu viđena je velika borba između Chelseaja i Eintrachta, a u susretu u Londonu su obje ekipe prikazale napadački nogomet s mnogo šansi, no ipak je pobijedio Chelsea.

Prvu veliku priliku na meču imali su gosti kada je Danny Da Costa pokušao iz daljine, a Kepa Arrizabalaga je lijepom paradom uspio skrenuti loptu koja je pogodila stativu.

Chelsea je ozbiljno zaprijetio u 25. minuti kada je nakon ubačaja Williana iz slobodnog udarca David Luiz šutirao glavom, Kevin Trapp je već bio savladan, ali je Makoto Hasebe sa gol-linije izbacio loptu.

Trapp je ipak kapitulirao u 28. minuti. Eden Hazard je sjajno zaposlio Rubena Loftus-Cheeka koji izlazi sam na Trappa iskosa sa lijeve strane i gađa dalji ugao za 1:0.

Eintracht nije odustajao od napada i to se njemačkoj ekipi isplatilo u 49. minuti. Mijat Gaćinović je fenomenalno dodao loptu Luki Joviću koji izlazi sam na golmana Plavaca i rutinski pogađa za 1:1.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, te je susret završen identičnim rezultatom kao i u prvom meču (1:1) i otišao je u produžetke.

U prvom produžetku dvije stopostotne prilike imao je Eintracht. Najprije je u 100. minuti Filip Kostić sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio, Sebastien Haller je šutirao pored nemoćnog Arrizabalage, ali je Luiz uklizao na gol-liniji i spasio čist pogodak.

U posljednjim sekundama prvog produžetka ponovo je Haller bio u šansi, šutirao je glavom, a s gol-linije ovaj put loptu izbacuje glavom Davide Zappacosta.

Chelseaju je pripao drugi produžetak, no izuzev udaraca iz daljine Emersona i Zappacoste koje je Trapp s lakoćom obranio nismo vidjeli većih uzbuđenja.

Trappova mreža se zatresla u 115. minuti, no pogodak je opravdano poništen zbog prekršaja u napadu nad golmanom njemačke ekipe, te su pobjednika ove utakmice i putnika za finale odlučili penali, piše Klix.ba.

Bolji u izvođenju udaraca sa 11 metara bili su nogometaši Chelseaja koji su bili uspješniji s 4:3.

Za Chelsea su pogodili Barkley, Jorginho, Luiz i Hazard, a za Eintracht Haller, Jović i De Guzman. Penale su promašili Azpilicueta na jednoj, odnosno Hinteregger i Paciencia na drugoj strani.

Chelsea će u finalu koje se 29. svibnja igra u Bakuu igrati protiv Arsenala koji je večeras izbacio Valenciju s ukupnih 7:3.