Nakon što su u ovoj sezoni već potrošili točno 490 milijuna eura na pojačanja, čelnici Chelseaja ne namjeravaju tu stati i sada su spremni platiti 120 milijuna za veznog igrača Benfice Enza Fernandeza.

Čelnici Benfice su od ranije bili vrlo jasni kada je u pitanju njihov stav o prodaji ovog igrača, a to je da žele 120 milijuna eura za reprezentativca Argentine, što bi predstavljao najveći transfer u povijesti Premiershipa. To je ujedno i vrijednost otkupne klauzule u ugovoru ovog igrača.

Fernandez, koji je zablistao na Svjetskom prvenstvu u Katru i postao najbolji mladi igrač turnira, privukao je interes najbogatijih i najvećih europskih klubova, a karijeru će, prema svemu sudeći, nastaviti u Chelseaju.

Sadašnji rekord za najveći transfer u povijesti Premiershipa drži Jack Grealish koji je prešao iz Aston Ville u Manchester City za 117,5 milijuna eura, javlja Klix.

Za Chelsea bi to bilo nevjerojatno 16 pojačanje u ovoj sezoni za koje su platili obeštećenje, a samo u ovoj sezoni Leicesteru platili 80 milijuna eura za štopera Wesleyja Fofanu, 70 milijuna eura Šahtaru za Mudrika, 65 milijuna eura za Marca Cucurellu iz Brightona, 56 milijuna eura Manchester Cityju za Sterlinga te po 38 milijuna eura za Benoîta Badiashilea iz Monaca i Kalidoua Koulibalyja iz Napolija.

Jučer je ovaj klub završio transfer desnog beka Lyona Malua Guste, a za njega su platili 30 milijuna eura.

U konačnici, samo u ovoj sezoni Chelsea je potrošio 490 milijuna eura, a ukoliko realiziraju i transfer ovog igrača Benfice, to će iznositi 610 milijuna eura samo za jednu sezonu.