Ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu obilježena je četvrta godišnjica smrti Selme Agić i Edite Malkoč. Članovi obitelji, prijatelji i kolege studenti položili su cvijeće na spomen-ploču nedaleko od mjesta tragedije.

Sanjin Sefić, koji je upravljao vozilom i izazvao nesreću i smrt dvije studentice, u rujnu 2018. godine je osuđen na 14 i pol godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka, te je u drugostupanjskom postupku osuđen na 17 i pol godina zatvora.

"Ovo je najveća presuda do sad izrečena, mada mi nismo zadovoljni. Nama je isto kao i prvog dana, danas, nakon četiri godine", rekao je Enes, otac Edite Malkoč.

Drugostupanjska presuda na 17 i pol godina zatvora za Sanjina Sefića neće izbrisati bol, ali može u izvjesnoj mjeri vratiti vjeru u pravosuđe. Žalba na drustupanjsku presudu je upućena, a novo ročište je krajem ovog mjeseca.

Nama naš bol ostaje, a vrijeme ide dalje, mi se moramo prilagođavati. Kako to objasniti nekom tko to nije doživio?”, izjavio je Amir, otac Selme Agić.

Podsjetimo, Sefić je 10. listopada 2016. u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, piše Klix.ba