Zbog snijega na kolniku otežano se prometuje na magistralnom putu M-17 Mostar-Jablanica, a na ovoj dionici česti su i zastoji, priopćio je BIHAMK.

Zbog prosvjeda građana i dalje je u prekidu odvijanje prometa na petlji Šićki Brod (Tuzla). Nove snježne padaline koje su tijekom dana zahvatile našu zemlju usporavaju odvijanje prometa na pojedinim dionicama. Na putovima Livno-Kupres-Šuica, Prozor-Gornji Vakuf/uskoplje, Tuzla-Olovo, kao i preko Romanije, za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je zabrana prometovanja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu  R-419 Mihalji-Blidinje.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega, a zbog niskih temperatura na svim pravcima prisutna je poledica. Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje.

Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim kotačima na planinskim prevojima. Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali je, zbog niskih temperatura na pojedinim dionicama usporeno djelovanje posipnog materijala.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putovima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras do ponoći na području FBiH zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija.

Bljesak.info