Čelnici Bayerna Hasan Salihamidžić, Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenige održali su izvanrednu konferenciju za medije točno u podne. Na njoj su prozvali medije zbog netočnog i zlonamjernog izvještavanja o situaciji u klubu.

Konferenciju su započeli kritikom medija koji propitkuju kvalitete igrača Bayerna. Predsjednik kluba Rummenige ih je pozvao da poštuju dostojanstvo igrača, bez obzira na njihove godine, kao u slučaju veterana Francka Riberya i Arjena Robbena, prenosi Croexpress.eu.

Kazao je da je Njemačka 2014. postala svjetski prvak zahvaljujući mnogim igračima iz Bayerna, da je prije tri tjedna sve bilo u redu, a sad, nakon četiri utakmice bez pobjede momčad se tretira na tako negativan način.

'Danas je važan dan. Kažemo da nećemo to više dozvoliti. Vi možda u tome uživate, ali mi nećemo dopustiti prodaju ovakvog ponižavajućeg, zajedljivog izvještavanja', kazao je Rummenige. Spomenuo je u tom kontekstu Springer Grupu, najveću medijsku grupaciju u Njemačkoj kojoj pripadaju Bild i Die Welt.

Kao primjer neprihvatljivog izvještavanja naveo je navodne zvižduke Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici Bayerna.

Hasan Salihamidžić kaže da ga se prozivalo da nije stao uz Kovača, a da za to nije bilo ni potrebe jer njegovu poziciju nitko ne dovodi u pitanje.

'Izvještavanje je bez poštovanja, momčad to nije zaslužila', rekao je.

Raspršili su tako sumnje da se Kovaču danas sprema nešto neugodno. Uostalom, nije ni bilo realno da ga se odreknu tako brzo.

Kovač: Kad nema uspjeha, ja se trudim raditi još više

Niko Kovač, koji je konferenciju za medije održao u 11 sati, protiv Wolfsburga očekuje tešku i intenzivnu utakmicu. 'Život se sastoji od pogrešaka i uspjeha. Uvjeravam vam da smo jako dobro trenirali. Svi očajnički žele igrati i pobijediti', rekao je hrvatski trener.

Brani svoju politiku rotacije igrača. 'Pogledajte druge ekipe koje igraju međunarodne utakmice – svi rotiraju! Ne može se igrati pet, šest tjedana zaredom. To ne funkcionira'. Kaže kako on ništa ne gleda crno-bijelo pa mu tako ni na početku, kad je sve izgledalo tako, nije sve bilo savršeno, a isto mu tako sad sve ne izgleda crno.

Neumorni Kovač kaže da 'kad nema uspjeha, ja se trudim raditi još više'. 'Možda se zato nisam stigao obrijati', šaljivo je dodao.

'Nada se rađa iz rada. Stvarno radimo naporno i svi su predani. Kad Bayern ne uspije, svi se čude. Ali ne možemo sad razmišljati o onom što je bilo. Moramo to zaboraviti. Utjecati možemo na sad i na sutra', rekao je Kovač.