Ante Čačić posljednjeg dana za prijavu nogometaša potvrdio je konačni popis igrača koje vodi na Europsko prvenstvo u Francusku.

S prvog popisa, na kojem je bilo 27 nogometaša, otpala su četvorica, Halilović, Antolić i Ćaleta-Car, uz četvrtog vratara Livakovića.

"Ćorić i Rog su dobili prednost u odnosu na Halilovića i Antolića jer sam se vodio time kojima od ovih igrača će više štetiti boravak i neigranje u Francuskoj od onih kojima to neće predstavljati problem. Također, ovime sam htio nagraditi Ćorića i Roga za odličnu sezonu i zalaganje tijekom pripremnog razdoblja", rekao je izbornik Čačić.

Iako je na treningu u utorak dobio jak udarac u gležanj, na popisu je svoje mjesto ipak zadržao Vedran Ćorluka iako će se točno stanje njegove ozljede znati u srijedu nakon što se obavi magnetska rezonanca, prenosi Inde.hr.

Na pripreme su stigli svi osim Luke Modrića i Matea Kovačića, koji će se priključiti 2. lipnja zbog finala Lige prvaka u kojem je njihov Real slavio protiv Atletica.

Hrvatska je odradila jednu provjeru protiv Moldavije, s neuvjerljivih 1:0. Do početka Eura će još na Rujevici u subotu odigrati utakmicu protiv San Marina.

Hrvatska će na EURU igrati u skupini D s Turskom, Češkom i Španjolskom. Protiv Turske će igrati 12. lipnja na stadionu Park prinčeva u Parizu, protiv Češke 17. lipnja u Saint-Etienneu, a protiv Španjolske 21. lipnja u Bordeauxu.

Plasman u osminu finala izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, te još četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

REPREZENTACIJA HRVATSKE:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

OBRANA: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli)

VEZA: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić (Inter) Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Marko Rog (Dinamo Zagreb)

NAPAD: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Duje Čop (Malaga)