Luka Modrić, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić, Danijel Subašić, Ivan Perišić i Vedran Ćorluka. Nitko od njih večeras u Belfastu (20.45) protiv Sjeverne Irske neće biti u sastavu Hrvatske, ali izbornik Ante Čačić nije zabrinut. Daleko od toga.

“Ovu utakmicu moramo iskoristiti za provjeru određenih kandidata s manjom minutažom te tako proširiti reprezentaciju, jer će nam to trebati. Želim da Hrvatska bude svoja, svugdje i protiv svakog, da sačuva dobro raspoloženje i pokuša domaćinu prekinuti niz nepobjedivosti kod kuće”, najavio je strateg Vatrenih.

“Oni će također željeti pobjedu i očekujem natjecateljsku utakmicu u kojoj će igrači imati priliku pokazati najbolje od sebe. Siguran sam da će Hrvatska izgledati dobro. Utakmica je po mjeri jer i Sjeverna Irska je nakon EP-a u dobrom raspoloženju. Želimo vidjeti na koje igrače možemo računati, u natjecateljskom podražaju, i želim da igrači koji nisu igrali protiv Islanda u Belfastu igraju što je moguće više”, dodao je Čačić.

Sjeverni Irci, kakvi su? Čačić ih vidi kao tipičnu otočku momčad...

“Od Sjeverne Irske očekujem da će učiniti sve da postigne dobar rezultat. Hrvatska je svima motiv i poticaj, to će dati ozbiljnost susretu i naboj koji donosi dovoljno potrebnih informacija o igračima. Radi se o pravoj momčadi koja kvalitetno funkcionira u svim fazama igre tijekom 90 minuta i posebno je dobra u prekidima.”

Kapetansku vrpcu ponijet će Mario Mandžukić koji očekuje borben duel.

“Svima nam je drago da smo utakmicu s Islandom odradili kako smo i priželjkivali. Pobijedili smo u teškim uvjetima, bez navijača, i jako smo sretni zbog tog uspjeha. Sada ovo okupljanje želimo završiti na najbolji mogući način. Imamo dosta sjajnih mladih igrača i lijepo mi je biti dio takve momčadi. Sjeverna Irska je dobra, za njih nema prijateljske utakmice - njima je svaka natjecateljska. Moramo se i mi tako postaviti, imamo kvalitetu, i bit će to dobra utakmica”, najavio je Juventusov ofenzivac.