Ante Čačić, prema neslužbenim informacijama, više neće biti izbornik Hrvatske. Nogometni savez, u kojem vlada veće rasulo nego u nogometnoj reprezentaciji, posegnut će za šok terapijom uoči posljednje utakmice kvalifikacija za SP u Rusiji. 

Hrvatska je sinoć remizirala s Finskom na Rujevici (1:1) i kompromitirala odlazak na SP. Čak ni remi u Kijevu protiv Ukrajine u utorak ne jamči plasman u Rusiju.

HNS traži čovjeka koji će podignuti slomljenu momčad. Sinoć je vrhuška Saveza, nakon susreta na Rujevici, odradila krizni sastanak. Složili su se da Čačić mora otići kako bi Hrvatska imala bilo kakve šanse za plasman na SP. Sad već bivši izbornik Čačić nakon jučerašnjeg debakla nije znao objasniti zašto Hrvatska, vrijedna više od 300 milijuna eura, ne može spojiti dva dodavanja. Na pitanja o planu igre koji je postavio lupetao je o "stvorenim šansama, šutevima iz daljine i ozljedama koje su pokosile momčad". Da budemo precizni - Čačić zapravo nije znao ni s kim smo igrali, umjesto Finske je cijelo vrijeme analizirao Island. 

Čačić je i prije utakmice s Finskom dobio "mig" da neće preživjeti novu blamažu. Kao njegov nasljednik spominjao se Zlatko Dalić, u Savezu su razmišljali i o Matjažu Keku, treneru Rijeke, no on je nedostupan. Nije poznato tko će momčad voditi u posljednjoj utakmici kvalifikacija. Današnji trening na Rujevici od 11 sati trebali bi voditi Josip Šimunić i Ante Miše, dosadašnji Čačićevi pomoćnici.