Skup "Pravde za Davida" pretvorio se u "Prosvjed naroda" na Trgu Krajine u Banja Luci. Nakon govora Davora Dragičevića, građanima su se obratili i predstavnici opozicije.

Lideri stranaka opozicije, predsjednici, potpredsjednici, zastupnici i kandidati Saveza za pobjedu odrekli su se večeras javno svojih mandata, uz obrazloženje da ne prihvataju rezultate proteklih Općih izbora, niti kompletan izborni proces u Republici Srpskoj i BiH koji su okarakterizirali kao veliku prevaru.

Lider pokreta Restart Srpska Stefan Blagić u uvodnom obraćanju okupljenima na Trgu rekao je da se građani Banja Luke i Republike Srpske bude i da neće prihvatiti izbornu prevaru koja se odvijala tijekom "kriminalnog izbornog procesa".

''Zato večeras imam pitanje za opoziciju: Da li vi na izborima sudjelujete zbog svojih mandata ili zbog naroda? Da li ste vi opozicija vlasti ili svom narodu?'', pitao je Blagić.

Zastupnik Adam Šukalo pozvao je sve građane, kao i predstavnike opozicije u Republici Srpskoj i BiH da ne prihvate rezultate proteklih izbora jer oni nisu stvarni odraz narodne volje.

''Odgovornost, ne mandati, dragi prijatelji i kolege'', rekao je Adam Šukalo.

''Istina je da je ovo kriminalni izborni proces i ja prihvaćam odgovornost za sve opozicijske zastupnike'', rekao je Šukalo, oštro kritizirajući članove iz opozicije koji su ovih dana podržali koaliciju sa SNSD-om.

Davor Dragičević se u svom ponovnom obraćanju obratio i lideru Srpske demokratske stranke Vukoti Govedarici.

''Vukota, imaš rok sutra do 18 sati da dođeš i staneš ovdje uz narod. Ako ne dođeš, ne moraš više ni dolaziti'', poručio je Davor Dragičević predsjedniku SDS.

''Nema ništa čestitije i važnije od slobode. Mi u ovoj našoj zemlji želimo da budemo slobodni i jednaki pred zakonom, bez obzira koliko smo bogati ili siromašni,. Ovo je borba koja će trajati. Ovo je borba za slobodu zemlje u kojoj živimo!'', rekao je lider PDP Branislav Borenović.

''Ja sam ovdje zbog vas, a ne zbog mandata. Meni mandati ne trebaju. Danas svi žive kroz nas i našu borbu i David i Jovan i Dženan'', poručio je najmlađi banjalučki odbornik Draško Stanivuković.

Okupljenim građanima obratili su se i predstavnici Gradskog odbora SDS, potpredsjednik NDP Krsto Jandrić, članovi grupe "Pravda za Davida" i drugi.

Najavljeno je da će se se okupljanje na Trgu protiv neregularnosti na izborima nastaviti i sljedećih dana. Za nedjelju se očekuje i dolazak predsjednika SDS Vukote Govedarice.