Korisnici Facebooka širom svijeta prijavili su zbunjujući bug unutar popularne platforme društvenih medija.

Korisnici tvrde da Facebook neobjašnjivo šalje ‘automatske zahtjeve za prijateljstvo’ pojedincima kada netko posjeti njihove profile.

Ovaj problem, koji potencijalno ugrožava privatnost i kontrolu korisnika, privukao je pozornost i potaknuo rasprave među pogođenim korisnicima.

Čini se da se greška pojavljuje kada jedan korisnik posjeti profil druge osobe, što pokreće neželjeni zahtjev za prijateljstvo koji se šalje od posjetitelja vlasniku profila.

Ova neočekivana i nenamjerna radnja izazvala je zabrinutost među korisnicima o mogućim kršenjima osobnih granica i kršenju digitalnog pristanka.

Od trenutka podnošenja ovog izvješća, Facebook je šutio o tom pitanju, uskrativši službenu izjavu ili potvrdu o postojanju buga.

Kako prenosi Bajtbox, kolege s portala Android Authority testirale su što se događa i čini se da je bug više nego stvaran.

Na videu ispod možete vidjeti kako to izgleda.
 


Nije jasno što je uzrok greške, ali još se ne prikazuje na web stranici Meta Platform Bug Reports.

Obavještavat ćemo vas o svim promjenama, ali za sada vam je najsigurnije da ne klikate nijedan profil koji već nije na vašem popisu prijatelja, a pogotovo na profile bivših ljubavi….