Britanska premijerka Theresa May rekla je u srijedu da je njezina vlada odlučila podržati predloženi nacrt sporazuma o Brexitu.

''Zajednička odluka ureda je da vlada treba podržati nacrt sporazuma o izasku iz Europske unije'', rekla je May novinarima ispred Downing street 10 poslije petosatnog sastanka.

Ona je navela da će se u četvrtak obratiti parlamentu i da ''čvrsto vjeruje'' da je ta odluka ''u najboljem interesu'' Velike Britanije.

Prema njezinim riječima, odluka je ''u nacionalnom interesu'' i ispunjava obećanje vezano za referendum o Brexitu.

''Ovo je odluka koja će biti pod intenzivnom lupom, ali se odlučivalo između građenja budućnosti zemlje i povratka na početak i neispunjavanja obećanja proisteklih iz referenduma'', rekla je May.

Ubrzo potom, Semi Wilson, predstavnik sjevernoirske Stranke  demokratskih unionista (DUP) koja pruža podršku vladi Therese May rekao je da je riječ o ''jadnom sporazumu, lošem sporazumu, i sporazumu za koji je premijerka rekla da ga neće prihvatiti''.

''Da upotrijebim njezin izraz, nikakav sporazum je bolji od lošeg sporazuma, a ovo je loš sporazum. Ljudi će biti užasnuti'', rekao je Wilson za BBC, prenosi N1.